DNES JE STREDA, 3.07.2024, MENINY MÁ MILOSLAV , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 3.11.2016

Zasadnutie obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák do Centra sociálnych služieb Bôrik v Nitr. Pravne, privítal všetkých poslancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol zverejnený. Upozornil, že z rokovania je robený audiozáznam.

Ďalej konštatoval, že je prítomných 10 poslancov a 1 poslanec sa ospravedlnil. Rokovanie zastupiteľstva je uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia. Vyzval poslancov, aby podali návrhy na doplnenie alebo inú zmenu programu. Poslanci zmenu nenavrhli. Všetci prítomní poslanci hlasovali za predložený návrh programu zasadnutia a toto sa uberalo nasledovným programom:

  1. Otvorenie
  2. Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice
  3. Správa o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrola plnenia uznesení
  4. Návrh na úpravu rozpočtu obce č. IV. na rok 2016
  5. Doplnenie členov Zboru pre občianske záležitosti v obci Nitr. Pravne
  6. Návrh na predlženie nájomných zmlúv
  7. Zverenie majetku obce do správy Spojenej školy Nitr. Pravno
  8. Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami v Nitr. Pravne v školskom roku 2015/2016
  9. Rôzne – diskusia
  10. Uznesenie
  11. Záver


Správu o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení predložila p. Boďová Ľubica - prednostka OcÚ Nitr. Pravno. Návrh na IV. úpravu rozpočtu obce Nitr. Pravno na rok 2016 predložila Ing. Líšková Katarína. Tento materiál dostali poslanci v materiáloch na rokovanie. Návrh na doplnenie členov Zboru pre občianske záležitosti v obci Nitr. Pravne predložila p. Boďová Ľubica - prednostka OcÚ Nitr. Pravno.

Návrh na predĺženie platnosti nájomných zmlúv nájomníkom v obecných bytoch podľa predloženého návrhu od správcu bytov Spol. Obec Nitr. Pravno s.r.o. predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. K návrhu na zverenie majetku obce do správy Spojenej školy Nitr. Pravno predložila informáciu Ing. Líšková Katarína.

Informáciu k správe o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami v Nitr. Pravne v školskom roku 2015/2016 predložil Mg. Holec Stanislav – riaditeľ Spojenej školy v Nitr. Pravne.

Po prerokovaní programu starosta obce vyzval poslancov a ostatných prítomných k diskusii k prejednávaným materiálom a iným záležitostiam podľa vlastného zváženia.

Ing. Áč Pavel – poslanec – predložil informáciu o činnosti komisie pre kultúru a šport k plánovaným pripravovaným kultúrnym akciám do konca kalendárneho roka. Informoval ďalej o plánovanom vydaní pohľadnice Nitr. Pravno ako prezentáciu obce.

Bc. Žillová Zdenka – poslankyňa – predložila informáciu o činnosti komisie výstavby a plánovaným stavebným akciám na rok 2017.

Kubíček Peter – poslanec – predložil informáciu zo zasadnutia komisie finančnej k prejednávaným materiálom, ktoré sú predmetom rokovania zastupiteľstva a predložené v návrhu na uznesenie.


Ing. Pekár Peter – poslanec – zaujímal sa v akom štádiu je príprava na vydanie monografie obce Nitr. Pravno.
- v akom štádiu je príprava novej webovej stránky obce
- poklopy umiestnené na MK na Hviezdoslavovej ulici spôsobujú pri prejazde aut veľký hluk, požaduje nápravu

Starosta obce Ing. Balčirák Jozef predložil informáciu k stave prípravy na vydanie monografie o obci Nitr. Pravno, zhotovuje sa fotodokumentácia, je zozbierané veľmi veľa materiálov z Nemecka. Termín na odovzdanie spracovanej dokumentácie je do 15.12.2016.
V súčasnej dobe sa na novej stránke intenzívne pracuje, vytvára sa obraz stránky do konca roka by mala by plne funkčná.
Na výmene poklopov sa v súčasnej dobe pracuje, záležitosť je v riešení so zhotoviteľom prác.

Mgr. Holec Stanislav – riaditeľ Spojenej školy – chváli záujem poslancov zo strany obce rokovať s riaditeľstvom školy o prioritách k stavebným úpravám v Spojenej škole pre budúci rok 2017.

p. Čavojský – občan – požaduje vyspraviť prístupovú cestu pri toku rieky Nitra za Zorničkou k novopostaveným rodinným domom.

K tejto záležitosti starosta obce odporučil zapracovať do návrhu na uznesenie prejednať v komisii výstavby riešenie výstavby miestnej komunikácie.

Starosta obce Ing. Balčirák Jozef informoval, že k výstavbe kanalizácie v súčasnej dobe sa zabezpečuje výberové konanie, občania budú včas informovaní k postupu prác na kanalizácii. Z dôvodu nepriazne počasia a nedostatok zamestnancov malo za následok sklz prác na úprave cintorína.

Po ukončení diskusie starosta obce vyzval predsedu návrhovej komisie p. Kubíčka Petra, aby predložil po zapracovaní návrhov a pripomienok návrh na uznesenie.


Uznesenie č. 5/2016


Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne


I. Zobralo na vedomie

a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Návrh na úpravu rozpočtu obce č. IV. na rok 2016

c/ Správu o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami v Nitr. Pravne v školskom roku 2015/2016

II. Schválilo

a/ IV. úpravu rozpočtu obce Nitr. Pravno na rok 2016 podľa predloženého návrhu.

b/ Predĺženie platnosti nájomných zmlúv nájomníkom bytov v bytovom dome „A,B,C, E,H“ v Nitr. Pravne na 3 roky podľa zoznamu na prílohe v zmysle zákona č. 443/2010 Z. z. z 26. 10. 2010 o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní.

manž. Marta a Vojtech Štefanoví, Hviezdoslavova 1113/3, č.b. 8, Nitrianske Pravno, bytový dom A (doba nájmu do 14.12.2016) od 15. 12. 2016 do 15. 12. 2019

Ervín Krebes, Hviezdoslavova 1115/11, č.b. 2, Nitrianske Pravno, bytový dom C (doba nájmu do 30.12.2016) od 31. 12. 2016 do 31. 12. 2019

Valéria Ličková, Hviezdoslavova 1117/19, č.b. 1, Nitrianske Pravno, bytový dom E (doba nájmu do 15.11.2016) od 16. 11. 2016 do 16. 11. 2019

Blanka Dudášová, Ivan Slota, Hviezdoslavova 1120/33, č.b. 14, Nitrianske Pravno, bytový dom H (doba nájmu do 15.12.2016) od 16. 12. 2016 do 16. 12. 2019

Zuzana Baginová, Hviezdoslavova 1114/7, č. b. 1, Nitrianske Pravno, bytový dom B (doba nájmu do 15. 12. 2016) – ide o bezbarierový byt (dobu nájmu predlžiť max. 1 rok) od 16. 12. 2016 do 16. 12. 2017


c/ Správu o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami v Nitr. Pravne v školskom roku 2015/2016.

d/ Zloženie členov Zboru pre občianske záležitosti v obci Nitr. Pravno v zmysle Štatútu zboru nasledovne:

Ing. Balčirák Jozef

Jamrichová Otília

Matušíková Alica

Pojezdalová Hilda

Grešnerová Soňa

Mgr. Frolová Monika

Dobrovičová Daša

Bc. Žillová Zdenka

Kubíček Peter


III. Zverilo

Do správy Spojenej školy v Nitrianskom Pravne majetok nasledovne:

- Modernizácia v Materskej škole Nitr. Pravne v zostatkovej cene 37.426,49 €

- Oplotenie Spojenej školy v Nitr. Pravne v zostatkovej cene 3.669,57 €


IV. U l o ž i l o

Stavebnej komisii zaoberať sa vybudovaním prístupovej cesty a možnosti výstavby rodinných domov na pozemkoch za Dlhou ulicou v Nitr. Pravne.

Starosta obce Ing. Balčirák Jozef dal za predložený návrh hlasovať.

Poslanci hlasovali nasledovne:

a/ Za bod II. a/

- so zohľadnením 3/5 prítomných poslancov.

Za prijatie hlasovali všetci prítomní poslanci v počte 10 poslancov.


b/ Za zbytok uznesenia podľa predloženého návrhu hlasovali všetci   prítomní poslanci v počte 10 poslancov.


Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.


Boďová Ľubica
Prednosta OcÚ Nitr. Pravno



AUTOR: ĽB
Uverejnené: 16.11.2016 08:43