DNES JE STREDA, 3.07.2024, MENINY MÁ MILOSLAV , BLAHOŽELÁME!

NITRIANSKE PRAVNO  - PREČÍN 4 - 0 ( 1 - 0 )

NITRIANSKE PRAVNO  - PREČÍN 4 - 0 ( 1 - 0 )  

ZOSTAVA: PROČKA M. – DUBEC, BIELIK, PAVKEJE, PROČKA L. (ÁČ ĽUBO) – VALKO, KAMAN, VETRÁK – ČIČMANEC E. , JAMRICH, HALUŠ

  V Pravne sa hral od úvodu svižný futbal o čo sa pričinili aj dobre hrajúci hostia. Tak ako oni, aj domáci si v prvom dejstve pripravili niekoľko sľubných príležitostí na skórovanie. Prvú ako takú šancu na mali domáci. Valko kolmicou pekne vysunul Jamricha no jeho výbornú spätnú prihrávku vystihol brankár hostí. Z následného protiútoku mohli z čistej 100% šance otvoriť skóre zápasu hostia. Ich jediný vysunutý útočník po chybnej rozohrávke ostal úplne sám pred Pročkom, no jeho krížna strela išla len tesne vedľa domácej svätyne. Nedáš, dostaneš sa potvrdilo hneď o pár minút. Valko prekrásnou kolmicou medzi stopérsku dvojicu, milimetrovo našiel Vetráka, ten sa neulakomil a tesne pred vybehnutím brankára nahral Jamrichovi, pre ktorého do odkrytej bránky už nebol problém skórovať – 1:0. O chvíľu už mohlo byť 2:0. No tvrdá strela Kamana skončila na brvne. Hostia mohli vyrovnať po veľkej chybe Pročku. Ten pri rozohrávke zle trafil loptu, nahral ju na 16tku rovno súperovi na nohu, ten sa na neho rútil úplne sám, no domáci brankár svoju chybu perfektným zákrokom zmaril. Hostia do konca polčasu nepremenili ani tretiu 100% šancu. Po veľmi peknom signále sa dostali až na päťku no brankár Pročka svojich opäť podržal. Nedáš dostaneš sa druhý krát do polčasu, už nepotvrdilo. Zvýšiť náskok domácich totiž mohol opäť Jamrich. Ten sa po Valkovej kolmici rútil na hosťujúceho brankára úplne sám, no ten jeho strelu vystihol. Do prestávky stoja za zmienku ešte dva strelecké pokusy hostí, ktoré však zmenu skóre nepriniesli, nakoľko smerovali nad bránku výborne chytajúceho Pročku.
Druhý polčas priniesol nečakaný zvrat. Hostia totálne prepadli a domáci predvádzali jednu parádnu akciu za druhou. Hosťujúci brankár si snáď ani minútu nevydýchol a len vďaka jeho nadpriemernému výkonu hostia neodchádzali s oneskorenou veľkonočnou nádielkou. Ale poďme poporiadku. Prvú 100% príležitosť hneď po pár minútach zahodil Jamrich. Ten využil chybnú rozohrávku obrancov, no zo samostatného nájazdu na brankára nakoniec nič nebolo. Ďalšiu tutovku domácich opäť zahodil Jamrich. Ten sa po krásnej kolmici Valka opäť rútil sám na brankára, no ten jeho šancu opäť zmaril. Do tretice to už domácim, ale vyšlo. Výborne hrajúci Haluš perfektne z dotyku medzi stopérov, kolmicou vysunul Jamricha a ten sám pred brankárom konečne nezaváhal - 2:0. Koncert okulahodiacich akcií na strane domácich nemal konca kraja. Výborne hrajúci Jamrich sa opäť prekľučkoval až do šestnástky, no jeho spätnú prihrávku hostia z námahou odvrátili na roh. Ten však domácim dokonale vyšiel. Valko perfektne našiel na päťke úplne voľného Bielika, ktorý peknou hlavičkou zvýšil na rozdiel triedy – 3:0. Ďalšie pokusy Kaman či Valka išli tesne nad bránku. Kalich horkosti hostia vypili do dna v 70 minúte. Domáci po dokonalej akcii uzavreli skóre na 4:0. Valko umne vysunul Haluša, ten loptu pekne naviedol až na päťku, kde spätnou prihrávkou našiel úplne voľného Jamricha, ktorý aj keď so šťastím, no predsa loptu do bránky na dva krát doklepol. Domáci boli v druhom polčase na neudržanie. Svoj náskok mohli zvýšiť už o pár minút. Nezastaviteľného Jamricha opäť nikto nezastavil, spätnou prihrávkou našiel v 100% šanci Valka, no hosťujúci brankár tento krát svojich nádherným zákrokom podržal. Do konca zápasu mali domáci ešte dve „tutovky“. Najprv sa Jamrich rútil sám na brankára, ktorého nájazd perfektne vykryl brankár hostí. Z následného rohu mohol dať svoj druhý gól v zápase Bielik. No jeho hlavička išla tesne nad.
Domáci v tomto zápase všetkým zúčastneným divákom ukázali, že napriek mnohopočetným zraneniam niektorých hráčov, idú svojou vlastnou cestou a futbal hrať vedia. Ten kto si v pekné slnečné dopoludnie cestu na Pravňanské ihrisko nenašiel – môže banovať. Domáci totiž už po niekoľký krát v túto sezónu ukázali, že tento team na dno 4.ligovej tabuľky nepatrí!
 


AUTOR: Igor Slezák - tréner
Uverejnené: 09.05.2013 13:23