DNES JE STREDA, 3.07.2024, MENINY MÁ MILOSLAV , BLAHOŽELÁME!

PRAVNO - KRIŽOVANY 3 - 1 ( 2 - 0 )

PRAVNO - KRIŽOVANY 3 - 1 ( 2 - 0 )

ZOSTAVA: PROČKA M. – DUBEC, BIELIK, PAVKEJE, PROČKA L. – ADAMČEK, KAMAN, VALKO ( ÁČ ĽUBO ) – VETRÁK, JAMRICH ( ČIČMANEC E. ), HALUŠ

V Pravne sa v úvodnej 10 minútovke hral futbal pod taktovkou hostí. Tí mali lepší pohyb a neviazla im tak kombinácia ako domácim. Žiadnu príležitosť na ohrozenie brankára Pročku si však nepripravili. Ich tlak bol viac menej jalový. Domácich sporadicky naštartovala prvá zahodená 100% príležitosť. Jamrich sa prekľučkoval až do päťky, kde spätnou prihrávkou pred poloprázdnou bránkou našiel Haluša, no tomu lopta na nerovnom teréne nohu preskočila. O pá minút mali domáci ďalšiu sľubnú príležitosť. Pavkeje sa z poza 16tky oprel do lopty a opečiatkoval brvno hostí. Ďalšia obrovská príležitosť domácich prišla po dobre zahratej štandartke Adamčeka, kde sa na päťke v čistej šanci ocitli Valko s Bielikom. No nakoľko sa nedohodli, lopta len prefrčala okolo tyče. Domáci konečne udreli po ďalekonosnej strele Haluša. Ten sa asi z 30 metrov oprel do lopty a Pravňania tak zaslúžene viedli 1:0. Zvýšiť náskok mohli po štandartke Valka. Na päťke ostal úplne sám Pročka s Bielikom, tí sa však opäť nedohodli a tak prvý menovaný na loptu v jasnej šanci asi meter od poloprázdnej bránky nedosiahol. Na zvýšenie náskoku domácim nestačila v poradí ani 5 príležitosť na skórovanie. Kaman z priameho kopu nádherne zakrútil loptu, no na jeho smolu opečiatkoval iba spojnicu hosťujúceho brankára. Do konca prvého polčasu Pravňania predsa len svoj náskok zvýšili agilným Jamrichom. Ten sa opäť prekľučkoval do 16tky, a aj keď zo šťastím, no predsa z uhla brankára hostí prekonal a zvýšil tak na polčasových 2:0.
Úvod druhého polčasu patril jasne domácim. Tí hneď z prvej akcie zvýšili na 3:0. Jamrich opäť po výbornej akcii domácich spätnou prihrávkou hľadal Vetráka, toho strela síce bola zblokovaná, no dokotúľala sa k Halušovi a ten si v jasnej šanci už poradil. Od tohto momentu domáci zjavne poľavili a dovtedy nevýrazný hostia vycítili svoju šancu. Prakticky z prvej šance udreli. Po chybnej rozohrávke v strede poľa dokonale využili svoj brejk. Kolmicou do uličky našli svojho jediného útočníka, ten si pri nájazde položil Pročku a do prázdnej bránky upravil na 3:1. Už o malú chvíľu mohlo byť 3:2, no v dobrej príležitosti v pätke, loptu do Pročkovej svätyne nedopravili. Domáci odpovedali šancou Kamana. Toho po dobre zahranom rohu našiel Valko, no jeho hlavička z poza päťky mierila tesne nad bránku. Domáci mohli zvýšiť svoj náskok hneď po pár minútach. Po krásnej akcii na jeden dotyk sa vo výbornej šanci ocitol Vetrák, no loptu si zle prebral a tú mu hosťujúci obrancovia v poslednej chvíli odkopli do bezpečia. Za zmienku stojí ešte niekoľko pokusov z poza šestnástky. Brankára hostí postupne prevelili Kaman, Vetrák i Adamček. Všetky streli však mierili vedľa. Hosťom snahu v druhom polčase rozhodne uprieť nemožno. Do konca zápasu taktiež vyslali na Pročku niekoľko striel, no tie menovaný buď v pohode kryl, alebo išli vedľa. Nakoľko sa stav už do konca zápasu nezmenil, domáci si tak zaslúžene pripísali 3 body.
Na záver treba ešte spomenúť výborný výkon rozhodcovskej trojice. HLAVNE hlavný arbiter preukázal kvalitu, aká sa na ihriskách 4. líg vidí len málokedy.

Igor Slezák - tréner MTJ



Video: M.Vríčan 


AUTOR: Igor Slezák - tréner MTJ
Uverejnené: 07.05.2013 13:24