DNES JE STREDA, 3.07.2024, MENINY MÁ MILOSLAV , BLAHOŽELÁME!

Beh priatečstva

Každoročne ku spomienke na „Deň víťazstva“ sa v našej obci viaže športové popoludnie - „Beh priateľstva“.

Tento rok to bol už 10. ročník podujatia, ktoré sa konalo 8. mája 2012 za asistencie krásneho slnečného počasia.
O 13.00 hod. sa začala prezentácia súťažiacich v miniamfiteátri na námestí v Nitrianskom Pravne, odkiaľ sa aj štartovalo.
No ešte pred štartom sme sa všetci, vrátane mladých účastníkov behu, presunuli k pamätníku padlých, kde sme si uctili pamiatku padlých v druhej svetovej vojne, básňou, príhovorom starostu obce a položením vencov k pomníku od viacerých miestnych organizácii Obec Nitrianske Pravno, Klub dôchodcov, Slovenský zväz žien a Červený kríž. Po minúte ticha a odznení Slovenskej hymny sme sa vrátili na štart a preteky mohli začať.
Pretekalo sa už tradične v 7. kategóriach - starší žiaci a žiačky, mladší žiaci a žiačky, ženy, muži a rodiny. Trať dlhá cez 1 km bola spestrená rôznymi športovými disciplínami. Disciplíny ako švihadlo, jazda zručnosti na kolobežke, hod loptou do koša, zlaňovanie potoka, vodné delá s hasičmi a prekážková dráha na záver, všetky bez problémov zvládali ako tí najmenší tak aj starší účastníci súťaže. Dráha bola naozaj rôznorodá, po pevnej asfaltovej, či betónovej ploche, aj po lúke a poli, potom šup cez potok na ihrisko a už sme boli v cieli. Prví traja víťazi z každej kategórie boli odmenení peknými cenami, diplomami a samozrejme aj medailami, ktoré nám vyhotovil p. Rastislav Haronik z Vyšehradného. Aj keď všetci nemôžu byť víťazi, nikto neodišiel z podujatia úplne naprázdno. Veríme že na budúci rok opäť prídu zabojovať a tešíme sa aj na nových účastníkov.

K úspešnému a peknému športovému popoludniu okrem hlavného organizátora podujatia prispeli členky Pravňanského zväzu žien, Obecný hasičský zbor, páni z Obce s.r.o., poslanci OZ a členovia Komisie školstva, kultúry, telesnej výchovy a športu. Členky červeného kríža nám zabezpečovali prvú zdravotnú pomoc, ktorú sme našťastie nepotrebovali.

FOTOGRAFIE Z PODUJATIA - KLIKNITE SEM




>



Autor videa: M.Vríčan


AUTOR: Z.Žillová
Uverejnené: 11.05.2012 09:48