DNES JE STREDA, 3.07.2024, MENINY MÁ MILOSLAV , BLAHOŽELÁME!

Deň narcisov

Toho roku bol Ligou proti rakovine so sídlom v Bratislave organizovaný už 16. ročník finančnej zbierky pre chorých na nádorové ochorenia pod názvom Deň narcisov, ktorý pripadol na piatok 13. apríla.

Aj Klub dôchodcov v Nitrianskom Pravne sa prihlásil do aktívneho ponúkania narcisov. Prostredníctvom hliadok s pokladničkami mohli naši obyvatelia po 6. raz prispievať svojou dobrovoľnou čiastkou. Zbierka sa začala v našej obci už vo štvrtok, lebo na piatok bol dohodnutý zájazd na záhradkársku výstavu do Trenčína a niektorí členovia výboru sa ho chceli zúčastniť. Prvá hliadka začala na námestí a skončila vo výrobných halách Rialta s.r.o., kde sa minulo do dvesto narcisov. Niektorých to však aj zaskočilo, lebo neboli pripravení na zbierku v tento deň. Napriek tomu, kto ako mohol tak prispel do ponúkanej pokladničky. Ďalšie hliadky pokračovali na nasledujúci deň tak, že si rozdelili stanoviská a ulice a ponúkali narcisy. Vedúca klubu objednala 600 ks narcisov a tie sa všetky minuli a vyzbieralo sa za ne 718.- €.

Vybraté peniaze boli ešte v ten deň odoslané na účet Ligy proti rakovine.

Výbor klubu dôchodcov ďakuje všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a tak sa pridali k veľkej skupine ľudí, ktorí chcú pomôcť.



AUTOR: J.M.
Uverejnené: 27.04.2012 10:59